Produžen pritvor Bišćaninu: Iz osvete namjerno automobilom usmrtio sugrađanina

1
Radiosarajevo.ba
Produžen pritvor Bišćaninu: Iz osvete namjerno automobilom usmrtio sugrađanina
Foto: Screenshot / MUP USK / Ilustracija

Vijeće Kantonalnog suda u Bihaću donijelo je odluku da za još dva mjeseca produži pritvor Irmanu Žeriću, koji je optužen za krivično djelo ubistva.

Ovo je drugi put kako se njemu pritvor produžava, a u pomenutoj odluci je navedeno kako pritvor može trajati najduže tri godine od dana potvrđivanja optužnice ili do nove odluke suda, s tim što će se kontrola opravdanosti pritvora vršiti svaka dva mjeseca.

U međuvremenu, očekuje se početak suđenja Žeriću za počinjeno krivično djelo.

Haos u Istanbulu: Građani se potukli sa policajcima na prvomajskom protestu

Haos u Istanbulu: Građani se potukli sa policajcima na prvomajskom protestu

Kantonalni sud u Bihaću potvrdio je ranije optužnicu Tužilaštva USK protiv Žerića, a njemu se stavlja na teret da je 30. juna 2023. godine u ulici Hasan bega Biščevića u Bihaću, upravljajući automobilom Fiat Stilo namjerno udario Elvisa Bajramovića i zadao mu povrede od kojih je on naposlijetku i preminuo.

Optužnica ga tereti da je ovo krivično djelo počinio sa predumišljajem, te da se automobilom uputio iz pravca grada u naselje Sokolac, gdje je Bajramović živio, u namjeri da mu se osveti zbog ranijih nesuglasica koje su imali.

Kada ga je uočio na ulici, udario ga je prednjim dijelom automobila, nakon čega je oštećeni pao na haubu vozila i prednje vjetrobransko staklo, a potom i na asfalt, pa je tako zadobio teške povrede od kojih je preminuo dan kasnije.

Potvrđena optužnica u Bihaću: Iz osvete namjerno udario vozilom muškarca, preminuo je

Potvrđena optužnica u Bihaću: Iz osvete namjerno udario vozilom muškarca, preminuo je

Žerić se potom odvezao s mjesta događaja i kasnije je na društvenim mrežama slao poruke kako je Bajramovića udario automobilom i na taj način mu se osvetio.

Osnovanost predmetne optužnice Kantonalno tužilaštvo USK je potvrdilo provedenom istragom i prikupljanjem brojnih dokaza.

Zbog okolnosti koje izazivaju strah da bi osumnjičeni mogao ponoviti ovo krivično djelo, te zbog opasnosti da bi njegovo puštanje na slobodu moglo rezultirati stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda, donesena je odluka kojom mu se za još dva mjeseca produžava pritvor, pišu Nezavisne.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije