Pročitajte detalje akcije: Granična policija na ulasku u BiH uhapsila državljanina Rusije

1
Radiosarajevo.ba
Pročitajte detalje akcije: Granična policija na ulasku u BiH uhapsila državljanina Rusije
Foto: GP BiH / Ilustracija

Službenici Jedinice granične policije BiH Gradiška, 17. augusta 2022. godine, lišili su slobode F.P. (1992.), državljanina Ruske Federacije.

Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Banjoj Luci zbog krivičnog djela "krađa". Kontroliran je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradiška i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Banja Luka.

Prethodno, 12. augusta 2022., službenici ove jedinice su pri izlasku iz BiH na prijelazu Gradiška lišili slobode S.G. (1955.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Gradišci radi izdržavanja kazne zatvora. Državljanin Republike Hrvatske je predat službenicima Okružnog centra sudske policije Banja Luka.

Rekordna zapljena kokaina u Doboju, policija pronašla 73 kg: Niko nije uhapšen

Rekordna zapljena kokaina u Doboju, policija pronašla 73 kg: Niko nije uhapšen

Službenici Jedinice GPBiH Izačić, 17. augusta 2022., lišili su slobode A.I. (1989.) jer je utvrđeno
da ga potražuje Općinski sud u Cazinu zbog krivičnog djela "teške tjelesne povrede". Državljanin
BiH je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Izačić i predat službenicima Centra sudske policije
u Unsko-sanskom kantonu.

Uz navedeno, prilikom ulaska u BiH na prijelazu Izačić, službenici ove jedinice su 13. augusta 2022. lišili slobode S.R. (1989.). Provjerama je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Banjoj Luci zbog krivičnog djela „utaja“. Bh. državljanin je predat službenicima Okružnog centra sudske policije Prijedor.

Na Alipašinom Polju ukraden novčanik: Prepoznajete li prevaranticu sa sunčanim naočalima?

Na Alipašinom Polju ukraden novčanik: Prepoznajete li prevaranticu sa sunčanim naočalima?

Službenici Jedinice GPBiH Orašje, 15. augusta 2022., lišili su slobode R.H. (1993.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud u Lukavcu zbog krivičnog djela "neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga". Državljanin BiH je kontroliran na izlasku iz BiH na prijelazu Orašje i predat službenicima Centra sudske policije u Posavskom kantonu.

Službenici Jedinice GPBiH Aerodrom Tuzla, 15. augusta 2022., na letu iz Memingena, lišili su slobode D.R. (1975.), nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Trebinju zbog krivičnog djela "teška krađa". Bh. državljanin je predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Službenici Jedinice GPBiH Doljani, 15. augusta 2022., lišili su slobode D.M. (1972.) jer je ustanovljeno da je za njim Federalna uprava policije raspisala potragu zbog krivičnog djela "iskorištavanje djeteta ili maloljetnika radi pornografije". Državljanin BiH i Republike Hrvatske je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Bijača i predat službenicima FUP-a.

Slučaj u BiH: Lažno se predstavljali kao policajci i pretresali građane na ulici

Slučaj u BiH: Lažno se predstavljali kao policajci i pretresali građane na ulici

Prethodno, 12. augusta 2022., službenici ove jedinice su na izlasku iz BiH na prijelazu Doljani lišili slobode A.Z. (1988.). Utvrđeno je da je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske raspisalo potragu zbog krivičnog djela "ugrožavanje sigurnosti". Državljanin BiH je predat službenicima Policijske uprave Trebinje.

Službenici Jedinice GPBiH Kamensko, 14. augusta 2022., prilikom ulaska u našu zemlju na prijelazu Kamensko lišili su slobode osobu inicijala Z.M. (1983.). Provjerama je utvrđeno da ovu osobu potražuje Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo zbog krivičnog djela "oštećenje tuđe stvari". Državljanin BiH je predat službenicima Policijske stanice Donji Vakuf.

Službenici Jedinice GPBiH Zvornik, 13. augusta 2022., lišili su slobode S.S. (1976.) jer je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Vlasenici radi izdržavanja kazne zatvora. Državljanin BiH je kontroliran na izlasku iz BiH na prijelazu Šepak i predat službenicima Okružnog centra sudske
policije Bijeljina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije