Prnjavor: Učiteljica uhapšena pod sumnjom da je prodavala drogu

Radiosarajevo.ba
Prnjavor: Učiteljica uhapšena pod sumnjom da je prodavala drogu

Pripadnici CJB Banjaluka uhapsili su danas u akciji kodnog naziva "Fortuna" Snježanu B.-P., učiteljicu u Osnovnoj školi "Miloš Crnjanski" u Potočanima, kod Prnjavora, i još četvoro osumnjičenih za trgovinu drogom sa područja Dervente i Prnjavora.

Osim učiteljice, uhapšeni su još Predrag L, Alen N, Adi P. i Emir A. Osumnjičeni Emir A. uhapšen je jučer oko podneva na području Sarajeva i biće sproveden na saslušanje u banjalučko Okružno tužilaštvo zajedno sa ostalim osumnjičenima. U akciji "Fortuna", kako je potvrđeno Nezavisnim, zaplijenjeni su marihuana i spid, te više mobilnih telefona osumnjičenih.

Uhapšeni odranije poznati policiji, a među njima ima i onih koji su već osuđivani zbog trgovine narkoticima.

Dražen Arbutina, načelnik Sektora kriminalističke policije CJB Banjaluka, izjavio je na konferenciji za novinare da je akcija "Fortuna" realizovana nakon višemjesečne istrage i u saradnji sa Okružnim tužilaštvom Banjaluka.

"Osumnjičeni su od maja prošle godine do trenutka hapšenja vršili krivična djela neovlaštene proizvodnje i prometa droge. Tokom pretresa objekata u vlasništvu osumnjičenih na području Dervente i Prnjavora pronađena je određena količina droge, mobilni telefoni i SIM kartice koji će biti sastavni dio materijalnih dokaza u budućem postupku", objasnio je Arbutina.

Izvor blizak istrazi ispričao je da su osim telefonskih razgovora tokom istrage zabilježeni i video-snimci koji će takođe biti dio dokaza u budućem postupku. Nakon hapšenja osumnjičeni su sprovedeni na kriminalističku obradu, a zatim će biti prebačeni na saslušanje u Okružno tužilaštvo Banjaluka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije