Pritvorene ubice Mare i Slobodana Savića

Radiosarajevo.ba
Pritvorene ubice Mare i Slobodana Savića

Banjalučki Okružni sud odredio je jednomjesečni pritvor Luki Saviću (20) osumnjičenom da je s maloljetnim drugom D.M. u Donjim Kladarima, kod Srpca, ubio Maru Savić (78) i njenog sina Slobodana (53), piše Avaz.

Osumnjičenom Luki, koji je Slobodanov sin i Marin unuk, pritvor je određen zbog opasnosti od bjegstva i zbog postojanja naročitih okolnosti koje ukazuju da će ometati krivični postupak utjecajem na svjedoke i saučesnike.

Mjera pritvora određena je i zbog vanrednih okolnosti jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od 10 godina ili teža.

Osnovni sud u Bosanskoj Gradišci odredio je jednomjesečni pritvor šesnaestogodišnjem D.M. Mjera pritvora za obojicu osumnjičenih trajat će do 19. marta.

Protiv osumnjičenog maloljetnika provodi se poseban postupak s obzirom na njegove godine. On je nakon određivanja mjere pritvora prebačen u pritvorsku jedinicu Kazneno-popravnog zvoda Banja Luka.

Luka Savić i maloljetni D.M. su 18. februara oko 22:30 časova s više hitaca iz automatske puške ubili Maru i Slobodana Savića. U njih su ispalili trideset hitaca. Pet je pogodilo Slobodana, a dva Maru. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije