Pritvorena porodica koja je zlostavljanjem ubila petogodišnjaka iz Hadžića

Radiosarajevo.ba
Pritvorena porodica koja je zlostavljanjem ubila petogodišnjaka iz Hadžića

Dalida Burzić, sutkinja za prethodni postupak Kantonalnog suda u Sarajevu, odredila je jednomjesečni pritvor Eni L., Emiru L., Muniri L. i Salihu A., koji su uhapšeni u utorak zbog okrutnog ubistva petogodišnjaka u Hadžićima. 

"Pritvor je određen zbog osobito teškog krivičnog djela i jer bi puštanje na slobodu osumnjičenih izazvalo uznemirenje građana", pojasnila je Burzić za Radiosarajevo.ba.

Podsjećamo, dječak je mrtav pronađen u utorak u porodičnoj kući u Hadžićima gdje ga je pronašao djed Emir. Odmah ga je odvezao u lokalni dom zdravlja, ali dječaku nije bilo pomoći. Zbog vidljivih povreda po tijelu naređena je obdukcija, a zbog sumnje na ubistvo uhapšena je cijela njegova uža porodica odnosno djed, nana, majka, očuh i dajdža.

Nakon isptivanja u Tužilaštvu u Sarajevu na slobodu je pušten samo dajdža dječaka, Kenan L. 


Smrt dječaka, kako smo saznali od Hamze Žuje, uzrokovana je udarcem tupim predmetom u predjelu glave

Nezvanično saznajemo da je glavica malenog dječaka bila puna hematoma, a zbog toga što su uhapšeni njegovom glavicom često udarali u zid ili o pod. Također, dječaku je i lomljena ruka koja je potom puštana da zaraste sama od sebe. Imao je i druge povrede po tijelu zbog čega se najprije sumnjalo da je dječak udavljen. Također su uočene povrede na genitalijama i to od kliješta i drugih oštrih predmeta, a tijelo dječaka je prženo i voskom od svijeća.

Zlostavljanje dječaka, kako se moglo saznati trajalo je izvjesno vrijeme, a navodno su ga tukli zato što liči na svoga oca. Sve to morala je gledati i njegova godinu dana starija sestra o kojoj je, nakon otkrivanja cijelog slučaja, brigu preuzeo Centar za socijalni rad.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije