Pritvoren silovatelj 11-ogodišnje djevojčice

Radiosarajevo.ba
Pritvoren silovatelj 11-ogodišnje djevojčice

 Dežurna sutkinja Općinskog suda u Zenici, Sonja Radošević odredila je jednomjesečni pritvor malodobnom T.B., rođenom 1996. godine, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo spolni odnošaj s djetetom i naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo za koje se sumnjiči, a za koje je propisana kazna zatvora od najmanje pet godina ili kazna dugotrajnog zatvora.

Kako javlja agencija Fena, na osnovu dokaza dostavljenih uz zahtjev za pokretanje pripremnog postupka, u okviru kojeg je sadržan i prijedlog za određivanje pritvora, utvrđeno je da postoji osnovana sumnja da je maloljetnik, u srijedu 12. februara oko 16:00 sati, izvršio krivično djelo. 

Sudija za pripremni postupak je s obzirom na to da je osumnjičeni u cijelosti priznao izvršenje odredio pritvor, a njegov staratelj i branilac po službenoj dužnosti nisu se protivili određivanju pritvora, saopćeno je Feni, iz Općinskog suda Zenica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije