Pritvor za šesnaestogodišnjaka koji je ispalio sedam metaka u Maru i Slobodana Savića

Radiosarajevo.ba
Pritvor za šesnaestogodišnjaka koji je ispalio sedam metaka u Maru i Slobodana Savića

Tužilac za maloljetnike Okružnog tužilaštva Banja Luka, predložio je Sudiji za maloljetnike Osnovnog suda u Gradišci, određivanje jednomjesečnog pritvora šesnaestogodišnjem  D.M.  iz opštine Srbac zbog sumnje da je počinio teško ubistvo kada je izrešetao Maru i Slobodana Savića u njihovoj porodičnoj kući u Donjim Kladarima. 

Kako je za Radiosarajevo.ba kazala Maja Đaković-Vidović, portparolka Okružnog tužilaštva u Doboju, tužilac koji je ispitao maloljetnika stavio je prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog opasnosti od bjegstva te zbog postojanja naročitih okolnosti koje ukazuju da će maloljetno lice ometati krivični postupak utjecajem na svjedoke i saučesnike.

Inače, u cijeli slučaj je umiješan i dvadesetogodišnji Luka Savić, sin ubijenog Slobodana i Marin unuk.

Zamjenik načelnika Centra javne sigurnosti Banja Luka Slobodan Radinković rekao je na konferenciji za novinare da su Luka i njegov maloljetni prijetelj uhapšeni preksinoć oko 18 sati na cesti između Srpca i Gradiške. 

Radinković je ispričao da su osumnjičeni u utorak, oko 22:30 sati, ispred porodične kuće iz automatske puške ubili Maru, a potom telefonom pozvali Slobodana da i on dođe.

“Kada je Slobodan došao automobilom kući, oni su zapucali prema njemu i nanijeli mu prostrijelne rane po nogama. Iako ranjen, Slobodan je uspio dopuzati do kuće, ali su njih dvojica došli do njega i pucali mu u glavu”, rekao je načelnik Radinković. On je dodao da su osumnjičeni nakon ubojstva uzeli Slobodanov automobil “renault laguna” i pobjegli u nepoznatom pravcu.
Prilikom hapšenja policija je u vozilu pronašla automatsku pušku iz koje su ubijeni Savići i na kojoj su bili otisci počinitelja. Inače, osumnjičeni su locirani zahvaljujući brzoj intervenciji Helikopterskoga servisa Vlade RS-a.

S druge strane, jutros je Željko Karan, direktor Zavoda za sudsku medicinu u RS-u obavio obdukciju nad tijelima preminulih i ustanovio da su zadobili sedam ustrijelnih rana.

"Muškarac je izrešetan s pet metaka i zadobio je povrede u predjelu glave, grudi i donjih ekstremiteta, dok je žena ubijena s dva hica u grudni koš i glavu", kazao je Karan za Radiosarajevo.ba. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije