Pripadnik DKP-a osumnjičen da je ustupao policijsku opremu dilerima

2
Radiosarajevo.ba
Pripadnik DKP-a osumnjičen da je ustupao policijsku opremu dilerima
Foto: Istraga.ba / U Sarajevu uhapšen policajac koji je dilao drogu

Za Miloša Popovca (26), policijskog službenika Direkcije za koordinaciju policijskih tijela (DKPT) BiH, Tužilaštvo Bosne i Hercegovine, uputilo je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog sumnje da je dio organizovane grupe za šverc droge.

Mjera pritvora predložena je zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogao ometati istragu, prikrivati dokaze te vršiti utjicaj na svjedoke ili saučesnike, kao i ponovo učiniti krivično djelo ili dovršiti započeto.

"On je osumnjičen da je djelovao kao član organizovane kriminalne skupine, koja je vršila krijumčarenje, skrivanje, transport i distribuciju opojnih droga spid, marihuana i kokain, na podučju Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske i drugim zemljama EU", naveli su iz Tužilaštva.

Nihad Hebibović: Rađanje bosanskog političkog jezika

Nihad Hebibović: Rađanje bosanskog političkog jezika

Kako dodaju, Tužilaštvo BiH, zajedno sa policijom MUP-a KS i drugim partnerskim agencijama i institucijama u zemlji i inostranstvu provodi opsežnu istragu, a osumnjičenog terete da je djelovao kao dio organizovane mreže za krijumčarenje i ilegalnu distribuciju narkotika.

"Pritom je, između ostalog, vršio zloupotrebu ovlaštenja koja su mu data, ustupajući policijsku odoru i opremu, za potrebe izvršenja krivičnih djela", navode iz Tužilaštva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije