Prijedor: Uhapšen bloger i član grupe „Pravda za Davida“

Fena/Radiosarajevo.ba
Prijedor: Uhapšen bloger i član grupe „Pravda za Davida“
Blogspot.com / Borislav Radovanović

Pripadnici policije u Prijedoru jutros su, u svojim službenim prostorijama, zadržali lišenjem slobode, Borislava Radovanovića (1970.) iz Prijedora, zbog počinjenog prekršaja ometanje državnih organa u vršenju javnih funkcija.

Iz Policijske uprave su, navodeći inicijale uhapšenog, saopćili da je Radovanović zatečen na mjestu izvršenja prekršaja, te uz upotrebu sile zadržan lišenjem slobode, zbog okolnosti koje ukazuju da će ponoviti prekršaj. U skladu sa Zakonom o prekršajima RS-a on će uz zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka biti doveden u Osnovni sud Prijedor.

"Odluku o pokretanju i sprovođenju hitnog prekršajnog postupka donijet će dežurni sudija navedenog suda", saopćeno je iz Policijske uprave Prijedor.

Radovanović je bivši policijski inspektor, bloger i jedan od članova grupe „Pravda za Davida“.

Njemu je od ranije zabranjen prilaz zgradi Policijske uprave Prijedor, nakon što je sud protiv njega potvrdio optužnicu za pokušaj ubistva tamošnjeg načelnika policije Dalibora Ivanića.

Radovanović je mjesecima unazad na svom blogu objavljivao informacije o smrti dvadesetjednogodišnjeg Davida Dragičevića, a bio je i član odbora ispred grupe „Pravda za Davida“ u Anketnom odboru Narodne skupštine RS. Na jednoj od sjednica sukobio se sa ministrom unutrašnjih poslova Draganom Lukačem, koji se prethodno nije libio da njega i novinara Slobodana Vaskovića označi kao glavne huškače Davidovih roditelja koji već pola godine traže istinu o stradanju svog sina.

Prošle godine na svom blogu je napisao da je, kao kriminalistički inspektor, "suspendovan, pretučen i prepušten sudbini“.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije