Prijedor: Svećeniku ukrali zlatni nakit

Radiosarajevo.ba
Prijedor: Svećeniku ukrali zlatni nakit

Policija CJB Prijedora traga za lopovima koji su u nedjelju oko 10 sati u vrijeme  mise  provalili u župnikovu kuću, koja se nalazi 50 metara od crkve i iz crne kožne torbe odnijeli zlatni nakit vrijedan oko 1.000 maraka.

Ilija Piličić, svećenik, potvrdio je da su lopovi ušli kroz  drveni prozor župne kuće, a ukraden je i digitalni fotoaparat.

„Aparat i nakit su poklon koji sam dobio od sestre, strica i prijatelja. Ogorčen sam, jer ovo nije prvi put da je župna kuća na meti provalnika, čini mi se onih istih koji su je i ranije provaljivali, dok je župnik ovdje bio Marko Vidović. Zna se , siguran sam ko to radi“, kazao je za Avaz župnik Piličić i dodao da sada Župni ured, nažalost, nema videonadzor.

U samo desetak  mjeseci prošle godine župna kuća u  Ljubiji kod Prijedora  provaljena je čak pet puta, a prilikom provale u februaru,  jednog od provalnika - kasnije se ispostavilo da je riječ o maloljetniku - zabilježio je i videonadzor.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije