Velika Kladuša: Uhapšen otac pod sumnjom da je zlostavljao maloljetnu kćerku

Radiosarajevo.ba
Velika Kladuša: Uhapšen otac pod sumnjom da je zlostavljao maloljetnu kćerku

Policijska stanica Velika Kladuša, zaprimila je jučer dojavu građanina M.M rođenog 1978. godine iz naselja Donja Slapnica bb, Velika Kladuša, a koji im je prijavio da je došao do saznanja da je njegov brat M.M rođen 1971. godine iz mjesta Orčeva luka, općina Velika Kladuša, u ranijem periodu imao spolni odnos sa svojom maloljetnom kćerkom M.Z. rođena 2005. godine. 

"Operativnim radom na terenu, istražitelji PS Velika Kladuša došli su do bitnih informacija od lica S.Š rođena 1971. godine i B.J rođena 1991. godine u Velikoj Kladuši, nastanjene u naselju Orčeva Luka bb, gdje su iste potvrdile navode prijave, to jeste da im je u povjerenju maloljetna M.Z  rekla da ju je njen otac 1. maja ove godine dirao po tijelu i da ju je isti tjerao da ona dira njega", saopćeno je iz MUP-a USK.

Policajci iz Velike Kladuše pronašli su osumnjičenog u porodičnoj kući u vidno pijanom stanju, te su ga uhapsili i stavili u prostorije za zadržavanje do otrježnjenja, a potom će se nad istim provesti kriminalistička istraga u cilju rasvjetljavanja okolnosti samog događaja.

Izvršen je i razgovor sa žrtvom M.Z., u prisustvu socijalne radnice, koja je potvrdila istinitost prijave o čemu je obaviještena dežurna tužiteljica USK-a, koja se izjasnila da su se u događaju stekla obilježja Krivičnog djela rodoskvrnuće.

Nakon prikupljenih informacija obaviješten je dežurni istražitelj koji je preuzeo daljnji rad na dokazivanju i dokumentiranju navoda prijave o čemu će nakon sprovedene istrage, a zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo rodoskrvnuće, protiv istog dostaviti Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nadležnom Kantonalnom tužilaštvu, navodi se u saopćenju MUP-a USK-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije