Pretresi u Tuzlanskom kantonu: Zaplijenjeni droga i oružje

0
Radiosarajevo.ba
Pretresi u Tuzlanskom kantonu: Zaplijenjeni droga i oružje
Foto: MUP TK / Oduzeti droga i oružje

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, postupajući po naredbama općinskih sudova, pretresli su šest lokacija u Lukavcu, Tuzli i Kalesiji, prilikom čega su zaplijenili oružje i drogu.

Akcija je izvedena po prethodno sačinjenom Operativnom planu sprovođenja zajedničkih mjera i radnji na sprečavanju, otkrivanju i identifikaciji izvršilaca krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe narkotičkih sredstava, nedozvoljenog držanja oružja i municije, imovinskih delikata i drugih krivičnih djela.

Akcija sarajevskih policajaca: Djevojka uhvaćena sa "ludim gljivama", spidom i marihuanom

Akcija sarajevskih policajaca: Djevojka uhvaćena sa "ludim gljivama", spidom i marihuanom

Preminuo Branislav Brano Mićunović, čovjek s američke crne liste

Preminuo Branislav Brano Mićunović, čovjek s američke crne liste

"Prilikom pretresa pronađeni su predmeti koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem krivičnih djela - automatska puška sa preklopnim kundakom, puška kalibra 6 milimetara, tri okvira za municiju, 11 PVC pakovanja sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, 11 PVC pakovanja sa sadržajem bijele materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, 10 grumena biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, oko 240 različitih tableta (bromazepan, bensedin i dr.), PVC. pakovanje sa tabletama zelene boje, džoint, drobilica za opojnu drogu, dvije digitalne vage za precizno mjerenje i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku", saopćeno je iz MUP-a TK.

Pronađeni predmeti i materije su privremeno izuzeti radi vještačenja, a policajci poduzimaju dalje mjere i radnje na dokumentovanju predmeta, te će nakon kompletiranja istih biti podneseni odgovarajući izvještaji Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona protiv: M. H. (34), nastanjen na području Lukavca, A. Đ. (21) iz Tuzle, A. B. (23) iz Tuzle, M. M. (40) iz Tuzle, H. P. (25) iz Tuzle, B. A. (20) iz Tuzle i J. K. (46), nastanjen na području općine Kalesija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije