Pretresi u Tuzlanskom kantonu: Rasvijetljene tri krađe, pronađeni oružje i droga

0
Radiosarajevo.ba
Pretresi u Tuzlanskom kantonu: Rasvijetljene tri krađe, pronađeni oružje i droga
MUP TK / Policija / Ilustracija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona rasvijetlili su tri teške krađe počinjene na području Živinice u proteklom periodu, te su pronađeni predmeti koji potječu iz krivičnih djela.

U operativnim akcijama, između ostalog, policajci su izvršili pretrese na šest lokacija na području Tuzlanskog kantona - Tuzla, Kalesija, Gračanica i Živinice.

Prilikom pretresa, pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem više krivičnih djela.

U Nogometni savez BiH stiglo pismo Irfana Peljte: Oglasili se hitnim saopćenjem

U Nogometni savez BiH stiglo pismo Irfana Peljte: Oglasili se hitnim saopćenjem

Zaplijenjena je automatska puška, vazdušna puška, dva okvira za municiju, 60 metaka kalibra 7,62 milimetra, 11 pištoljskih metaka, tri LCD TV, mašina za pranje vozila, motorna pila, PVC kanisteri sa oko 40 litara goriva, kozmetička oprema i preparati, metalni pajser, PVC pakovanje sa sadržajem praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, grumen biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, 20 PVC kesica sa logom "marihuana", digitalna vaga za precizno mjerenje, drobilica za opojnu drogu i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku.

"Pronađeni predmeti i materije su privremeno izuzeti radi vještačenja, a policajci poduzimaju dalje mjere i radnje na dokumentovanju krivičnih djela, te će nakon kompletiranja istih biti podneseni odgovarajući izvještaji Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona protiv više osoba", zaključuje se u saopćenju MUP-a TK.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije