Pretresi u Sarajevu, otkrivena imena: Novi detalji istrage ubistva Kenina Lukača

3
Radiosarajevo.ba
Pretresi u Sarajevu, otkrivena imena: Novi detalji istrage ubistva Kenina Lukača
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Policijski službenici MUP-a KS uhapsili su A. A. (rođen 1983. godine) radeći na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnog djela "Ubistvo" koje se dogodilo 20. januara na Pofalićima.

U njegovom stanu u ulici Džemala Bijedića pronađena je veća količina oružja, droge i municije, koja je oduzeta, i to: 2 ručne bombe, 1 raketni bacač, 9 pušaka, 2 pištolja, 1067 komada metaka raznog kalibra, 2 prigušivača, 525 grama suhe zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu "Marihuanu", 40 grama praškaste materije asocira na drogu "Kokain", 370 grama praškaste materije koja asocira na "Heroin", 1150 grama materije koja asocira na drogu "Spid", 3 digitalne vage, 2 mašine za vakumiranje, futrola i pribor za oružje.

Osobi se na teret stavljaju krivična djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija i posjedovanje vatrenog oružja bez odobrenja nadležnog organa.

Crkva u BiH bori se s iseljavanjem: Katolička zajednica upola manja

Crkva u BiH bori se s iseljavanjem: Katolička zajednica upola manja

Istog dana policijski službenici izvršili su pretres još jednog stana u ulici Džemala Bijedića, područje općine Novi grad Sarajevo, kojom prilikom je pronađena i oduzeta određena suma novca za koju se sumnja da pripada jednom od osumnjičenih za ubistvo, a koji novac je protivpravno stekao izvršenjem krivičnih djela.

Pored lica A. M. za kojim je ranije raspisana potraga, policijski službenici su identifikovali još dva lica koja se dovode u vezu sa izvršenim krivičnim "Ubistvo" i za istim je, također, raspisana potraga.

Radi se o S. A. i V. V. iz Sarajeva, saopćeno je iz MUP-a KS.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo nastavljaju dalji rad na dokumentovanju krivičnih djela, te pronalasku lica koja se dovode u vezu sa ubistvom Kenina Lukača.

Nezvanično se saznaje da sarajevski policajci tragaju i za Seadom Adilovićem i Vedadom Višnjićem, uz ranije poznatog Asmira Murtovića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije