Pretresi u Lukavcu: Diler drogu čuvao u teglama

0
Radiosarajevo.ba
Pretresi u Lukavcu: Diler drogu čuvao u teglama
Foto: MUP TK / Oduzeti droga i oružje

Pripadnici Sektora kriminalističke policije- Odsjek za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona obavili su pretrese stana, kuće, pomoćnih prostorija i dvorišta, koje koristi S. M. (29).

Tom prilikom zaplijenjeni su pištolj, kalibra 7,62 milimetra sa okvirom za municiju i osam metaka istog klaibra, veće pakovanje sačinjeno od bijele PVC folije u kojoj se nalazi bijela materija koja asocira na opojnu drogu, veće PVC pakovanje od providne PVC folije sa sadržajem biljne materije koja asocira na opojnu drogu, okvir za pištolj sa jedanaest metaka, također kalibra 7,62 milimetra.

Preonađenio su i bijelo-sivi komad stakla, na kojem se nalaze tragovi bijele materije koja asocira na opojnu drogu, digitalna vaga za precizno mjerenje na kojoj se nalaze tragovi bijele materije koja asocira na opojnu drogu, manje pakovanje od prozirne PVC folije sa sadržajem biljne materije koja asocira na opojnu drogu, biljna materija u refuzi koja asocira na opojnu drogu, staklena tegla oblijepljena sivom trakom u kojoj se nalazi biljna materija koja asocira na opojnu drogu, staklena tegla u kojoj se nalazi deset manjih pakovanja od PVC folije sa sadržajem biljne materije koja asoicira na opojnu drogu, veće pakovanje sačinjeno od prozirne PVC folije sa sadržajem biljne materije koja asocira na opojnu drogu i jedno veće pakovanje sačinjeno od prozirne pvc folije sa sadržajem bijele materije koja asocira na opojnu drogu.

Studentici ostalo još 12 mjeseci života: 'Mislila sam da je samo mamurluk...'

Studentici ostalo još 12 mjeseci života: 'Mislila sam da je samo mamurluk...'

Oduzeti su i staklena tegla oblijepljena sivom trakom, u kojoj se nalazi 39 manjih pakovanja sačinjenih od prozirne PVC folije, sa sadržejem biljne materije koja asocira na opojnu drogu i ručno motana cigareta tzv. džoint, sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku.

Nakon završenih pretresa 29-godišnjak je uhapšen i priveden u službene prostorije radi kriminalističke obrade, nakon čega će uz odgovarajući izvještaj biti predat Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona, na dalje postupanje, zbog sumnje da je počinio krivična djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije