Pretresi u Bugojnu: Uhapšene dvije osobe, oštetile klijente za 700.000 KM

Fena
Pretresi u Bugojnu: Uhapšene dvije osobe, oštetile klijente za 700.000 KM
/ FUP/Ilustracija
Dvije osobe uhapšene su u velikoj akciji Federalne uprave policije na području Bugojna, zbog sumnje da su kao pravni zastupnici na području Srednjobosanskog kantona oštetili više fizičkih osoba za vrijednost od oko 700.000 eura.

Tačnije, policijski službenici FUP-a, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva SBK-a, izvršili su pretrese tri stambena i tri poslovna objekta na području općine Bugojno, radi pronalaska vrijednosnih papira, dokumenata, pečata, novca i drugih predmeta.

Svi ti predmeti potiču ili se dovode u vezi s krivičnim djelima prevara, zloupotreba povjerenja i krivotvorenje isprava.

Tokom ovih aktivnosti uhapšene su osobe E. B. (1979) i I. D. (1983), koji se sumnjiče da su navedena krivična djela počinili od marta do septembra 2017. godine, u postupku prometa nekretninama.

Uhapšeni će biti kriminalistički obrađene u službenim prostorijama FUP-a, te će u zakonskom roku biti predati u nadležnost Tužilaštvu SBK-a, saopćeno je iz FUP-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije