! / Pretresi na više lokacija: Velika akcija policije BiH i Nizozemske zbog trgovine drogom

09. 12. 2019. u 10:31:00 Radiosarajevo.ba

Shares:2

Po nalogu Tužiteljstva BiH i Suda BiH, policijski djelatnici SIPA i MUP-a RS u zajedničkim timovima, vrše pretrese na nekoliko lokacija na području Brčkog i Odžaka.

Nakon višemjesečne istrage i suradnje Tužiteljstva BiH i policijskih agencija, sa tužiteljstvom i policijom iz Kraljevine Holandije, u ranim jutarnjim satima pokrenuta je koordinirana akcija po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, u kojoj policijski djelatnici SIPA zajedno sa policijskim djelatnicima MUP-a RS, vrše pretrese objekata na ukupno pet lokacija, a izvršeno je lociranje identificiranje i stavljanje pod kontrolu jednog osumnjičenog, državljanina Holandije, koji boravi na području Odžaka.

Akcija je rezultat dugotrajne koordinirane suradnje tužiteljstava i policije dvaju zemalja, a u borbi protiv osoba osumnjičenih za organizirano međunarodno krijumčarenje veće količine opojnih droga, navode iz Tužiteljstva BiH.

Također, po nalogu Tužiteljstva BiH i uz naredbu Suda BiH, izvršena je blokada računa i financijskih sredstava jedne osobe u BiH, a koja se dovodi u vezu sa počinjenjem ovih kaznenih djela.

NEMA KOMENTARA