Pretresi na sedam lokacija u TK-u: Drogu skrivali u pakovanjima od kinder-jaja

Radiosarajevo.ba
Pretresi na sedam lokacija u TK-u: Drogu skrivali u pakovanjima od kinder-jaja
Na području Srebrenika, Živinica, Lukavca, Gračanice, Kladnja, Banovića i Kalesije policijski službenici Ministarstva za unutrašnje poslove Tuzlanskog kantona u utorak su ivršili pretrese na sedam lokacija.

Tom prilikom, na ovim lokacijama pronađene su velike količine droge, oružja i municije, koje su zaplijenjene, saopćeno je iz MUP-a TK-a.

"Prilikom pretresa pronađeni su jedan automat, lovački karabin, gasni pištolj, pištolj kalibra 16 mm, tromblonski nastavak za automatsku pušku, 45 komada municije, nekoliko većih i manjih pakovanja u kojima se nalazila materija koja izgledom asocira na opojnu drogu speed, manja količina materije koja izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, mlin za usitnjavanje biljne materije, digitalna vaga, nekoliko predmeta koji potiču iz krivičnih djela, te veći broj obrazaca diploma o završenoj srednjoj školi, određen broj bjanko obrazaca Uvjerenja o radnoj sposobnosti, jedan laptop, printer, tinta i pečat", dodali su iz MUP-a TK-a.

Posebno su zanimljive fotografije zaplijenjenih predmeta na kojima je vidljivo da je materija koja podsjeća na opojne droge pronađena u pakovanjima kinder-jaja, ali i informacija da niko nije uhapšen nakon pretresa.

O cijelom slučaju obaviješten je tužilac Tužilaštva Tuzlanskog kantona, dok policijski službenici MUP-a TK-a nastavljaju rad na dokumentiranju navedenih događaja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije