Pretresi na 13 lokacija u BiH: Organizirani kriminal, droga, oružje...

Radiosarajevo.ba
Pretresi na 13 lokacija u BiH: Organizirani kriminal, droga, oružje...
Foto: Radiosarajevo.ba / Tužilaštvo Bosne i Hercegovine
Na području Brčkog, Bijeljine i Šamca, realizira se 13 pretresa u odnosu na 12 osumnjičenih osoba. Operacije se realiziraju u suradnji sa kolegama iz Republike Austrije.

Po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, policijski djelatnici Policije BD BiH, u suradnji sa MUP-om RS i SIPA, već nekoliko sati realiziraju aktivnosti u okviru operacije kodnog naziva "Granica".

Istražitelj Tužiteljstva BiH, nalazi se na terenu gdje koordiniraju aktivnosti u svezi pretresa i privođenja osumnjičenih osoba.

Vrše se pretresi na 13 lokacija a meta akcije je 12 osoba koje su pod istragom zbog organiziranog kriminala, povezanog sa kaznenim djelima neovlaštenog prometa opojnih droga i neovlaštenog prometa oružja, streljiva i proizvoda dvojne namjene.

Tijekom pretresa pronađeno je i zaplijenjeno više od 1 kilogram opojne droge kokain, kao i veća količina oružja i streljiva, namjenjenog za krijumčarenje prema zemljama EU, radi korištenja u izvršenju kaznenih djela, te veća količina gotovog novca.

U okviru operacije ostvarena je značajna suradnja sa partnerskim institucijama Republike Austrije, u borbi protiv teških oblika prekograničnog kriminala.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije