Presude u BiH: Dvije osobe osuđene na dugogodišnje zatvorske kazne zbog organizovanog kriminala

0
Radiosarajevo.ba
Presude u BiH: Dvije osobe osuđene na dugogodišnje zatvorske kazne zbog organizovanog kriminala
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / FUP / Ilustracija

Danas, 27. marta, Kantonalni sud u Mostaru donio je prvostepenu presudu Sadi Đugumu, koji je optužen za organizirani kriminal iz člana 342. KZ FBiH u vezi s nizom krivičnih djela, te je proglašen krivim i osuđen na jedinstvenu zatvorsku kaznu u trajanju od 13 godina.

Radi se o predmetu 'Hum', koji su službenici Federalne uprave policije provodili u saradnji sa Kantonalnim tužilaštvom Hercegovačko-neretvanskog kantona u kojem je krajem 2022. godine lišena slobode kriminalna grupa kojom je rukovodio Sado Đugum.

Inače u ovom predmetu do sada su izrečene kazne od ukupno 19 godina zatvora članovima ove kriminalne grupe.

Zvizdić i Ademović u Istanbulu: Važni razgovori o rezoluciji o Srebrenici s turskim liderima

Zvizdić i Ademović u Istanbulu: Važni razgovori o rezoluciji o Srebrenici s turskim liderima

Također, danas je Kantonalni sud u Širokom Brijegu, izrekao zatvorsku kaznu u trajanju od 6,5 godina Midhatu Mušiću za krivično djelo organizirani kriminal iz člana 342. KZ FBiH u vezi sa razbojništvom, a kao članu kriminalne grupe koja je izvršila razbojništvo u automat-klubu u Ljubuškom.

Radi se o predmetu koji su provodili pripadnici Federalne uprave policije u saradnji s MUP-om Zapadnohercegovačkog kantona i Kantonalnog tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona, gdje je i ova kriminalna grupa osuđena na jedinstvenu zatvorsku kaznu od ukupno 12 godina.

Federalna uprava policije će i dalje nastaviti sa profesionalnim i beskompromisnim rasvjetljavanjem najtežih krivičnih djela u vezi sa organiziranim kriminalom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije