Presuda za ubistvo malenog Smaje Ćesira: Ena Lipa i Salih Arnautović dobili po 40 godina zatvora

Radiosarajevo.ba
Presuda za ubistvo malenog Smaje Ćesira: Ena Lipa i Salih Arnautović dobili po 40 godina zatvora
/ Foto: Radiosarajevo.ba

Iznošenjem završnih riječi kantonalne tužiteljice Ivane Petković, te advokata optuženih, u četvrtak je pred Vijećem Kantonalnog suda u Sarajevu, završeno suđenje Salihu Arnautoviću, Eni, Muniri i Emiru Lipa, optuženima za smrt dječaka Smaje.

Nepravomoćna presuda za zlostavljanje i ubistvo četverogodišnjeg Smaje Ćesira iz Hadžića izrečena je danas u Sarajevu, a glasi ovako: 

Ena Lipa i Salih Arnautović, majka i očuh dječaka, dobili po 40 godina zatvora, a Munira i Emir Lipa, djed i nana, su dobili po dvije i pol godine.

Emir i Munira Lipa osuđeni su zbog nasilja u porodici i nanošenja lakših tjelesnih povreda. Rješenjem kantonalnog suda u Sarajevu osuđeni Ena Lipa i Salih Arnautović ostaju u pritvoru koji može potrajati najduže do devet mjeseci od dana presude ili do nove odluke suda.  

Podsjećamo, monstruozno ubistvo desilo se 25. februara prošle godine. Maleni Smajo je nakon kontinuiranog zlostavljanja preminuo, a istraga je pokazala kako je kobna bila povreda glave koju mu je nanijela majka metalnom tokom od kaiša.

Tužiteljica Ivana Petković zatražila je da se Ena Lipa i Salih Arnautović kazne s 45 godina zatvora. Očuh se tereti za ubistvo dječaka i krivično djelo zapostavljanje ili zlostavljanje djeteta ili maloljetnika, a majka Ena za ubistvo i za krivično djelo nasilje u porodici i nanošenje lakih tjelesnih povreda.

Petković je ovom prilikom iskazala nezadovoljstvo zbog toga što nije pronađeno dovoljno dokaza protiv nadležnog Centra za socijalni rad, te komšija koji su omogućili da se ovo krivično djelo dogodi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije