Presuda za ubistvo kod Maglaja: Osam godina zatvora jer je letvom nasmrt pretukla sestrića

1
Radiosarajevo.ba
Presuda za ubistvo kod Maglaja: Osam godina zatvora jer je letvom nasmrt pretukla sestrića
Foto: MUP ZDK / MUP ZDK / Ilustracija

Vasvija Mehić (45) iz Maglaja osuđena je na osam godina zatvora jer je letvom nasmrt pretukla sestrića E. J. sa kojim je pila alkohol u napuštenom pomoćnom objektu kada je došlo do svađe.

Također, osuđena je i za pokušaj ubistva N. S. sa kojim je također pila u njegovom stanu, a nakon što je insistirao da imaju seksualni odnos cjepanicom mu je zadala devet udaraca u glavu i grudi.

Njoj je ovu nepravosnažnu presudu izrekao Kantonalni sud u Zenici, postupajući po optužnici Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, zbog krivičnog djela ubistvo u sticaju sa krivičnim djelom pokušaj ubistva.

I danas kiša: Objavljena prognoza do ponedjeljka - evo kad se vraća sunce

I danas kiša: Objavljena prognoza do ponedjeljka - evo kad se vraća sunce

Prema optužnici Mehićeva je sestrića letvom zatukla lani 8. avgusta u jutarnjim satima u Misurićima u Maglaju.

"U napuštenom pomoćnom objektu od S. A. sa svojim sestrićem E. J. konzumirala je alkohol. Nakon što je došlo do međusobne prepirke i rasprave zbog toga što je E. J uzeo njen mobilni telefon i nije htio da ga vrati, u namjeri da ga usmrti, fizički ga je napala letvom dužine oko 70 centimetara", navodi se u optužnici.

Kako se dalje dodaje, udarila ga je najmanje četiri puta u glavu, svjesna da ga na taj način može usmrtiti, što je i htjela.

Optužena je nakon toga otišla i vratila se u večernjim satima sa Z. A. na mjesto događaja, te je pozvala Hitnu pomoć i policiju. E. J. je prevezen u Kantonalnu bolnicu Zenica gdje tri dana kasnije preminuo.

Također, optužnica Mehićevu tereti da je lani 17. decembra u Starom Gradu kod Maglaja pokušala ubiti N. S.

Navodi se da je bila kod njega u kući gdje su pili alkohol, te je došlo do međusobne prepirke i rasprave.

"N. S. joj je predložio da imaju seksualni odnos što je ona odbila, te je povukao prema krevetu da legne pored njega. Ona je u namjeri da ga liši života uzela drvo-cjepanicu dužine 40 centimetara i zadala mu devet udaraca u glavu i grudi. Bila je svjesna da ovako zadajući udarce u predjelu vitalnih dijelova tijela može istog usmrtiti, što je i htjela, pa mu je na taj način nanijela teške povrede", navodi se u optužnici.

Ona je N. S. cjepanicom polomila vilice, jagodičnu kost i nos nakon čega je pozvala hitnu pomoć i policiju, pišu Nezavisne.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije