Presuda u Zenici: Muameru Hodžiću 16 godina zatvora za ubistvo komšinice

1
Radiosarajevo.ba
Presuda u Zenici: Muameru Hodžiću 16 godina zatvora za ubistvo komšinice
MUP ZDK / MUP ZDK / Ilustracija

Muamer Hodžić osuđen je na 16 godina zatvora zbog ubistva komšinice Nade Radulović (65) koju je zaklao i više puta izbo nožem u njenoj kući u Visokom.

Presudu mu je izrekao Kantonalni sud u Zenici, postupajući po optužnici Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

Prema presudi, ubistvo se desilo 31. maja ove godine kada je optuženi došao u kuću komšinice.

Pogledajte kakva je atmosfera ispred Zetre uoči koncerta Lepe Brene

Pogledajte kakva je atmosfera ispred Zetre uoči koncerta Lepe Brene

Nova presuda za "kraljicu džeparoša" Sabahetu Džindo, ali ovaj put neće ići u zatvor

Nova presuda za "kraljicu džeparoša" Sabahetu Džindo, ali ovaj put neće ići u zatvor

Kako se navodi, u dnevnom boravku u prizemlju kuće, zajedno su konzumirali alkohol, nakon čega je za vrijeme međusobne prepirke, optuženi uzeo njen nož.

"U namjeri da je usmrti, snažnim zamahom ruke, zadao joj je deset ubodnih rana nožem u predjelu trbuha i grudnog koša. Jedna rana je bila na desnoj strani grudnog koša, osam u predjelu lijeve dojke, jedna ubodna rana u predjelu gornjeg dijela lijeve strane prednjeg zida trbuha, a jedna rezna rana-klanje presijecanjem velikih krvnih žila u predjelu prednje strane vrata", navodi se u presudi.

Dodaje se da je bio svjestan da nanošenjem takvih rana ona trpi bolove jakog intenziteta i da je zbog toga kod oštećene bila izražena patnja koja je trajala sve do gubitka svijesti a bio je svjestan da može nastupiti smrt, što je i htio.

"Uslijed tako okrutno nanesenih povreda kod oštećene je došlo do iskrvavljenja kao posljedice presijecanja velikih krvnih žila vrata i oštećenja lijevog plućnog krila i time je nastupila smrt", navodi se u presudi.

Dodaje se da je Hodžić potom ostavio nož na kauču ispod njene ruke i izašao iz dnevne sobe, zaključao je i odnio ključ sa sobom.

Također se navodi da je istragu usmjerio u pogrešnom smjeru pa je u periodu od 5 do 7.juna otišao do kuće oštećene i sjekirom provalio zaključana ulazna vrata, pa je po dojavi građana patrola PS Visoko u ovoj kući 7. juna pronašla njeno tijelo, pišu Nezavisne.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije