Presuda u Hercegovini: Pijan prijetio policajcu - "naići ćeš ti kroz ulicu, dočekat ću te..."

1
Radiosarajevo.ba
Presuda u Hercegovini: Pijan prijetio policajcu - "naići ćeš ti kroz ulicu, dočekat ću te..."
Foto: MUP ZHK / Ilustracija

Presudom Općinskog suda u Ljubuškom Draženko Jasak iz Gruda osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i deset mjeseci zbog krivičnog djela ugrožavanja sigurnosti na štetu policajca T. J. i njegove porodice.

Kako je saopćeno iz Kantonalnog tužilaštva Zapadno-hercegovačkog kantona u Širokom Brijegu, Jasak se optužnicom teretio da je 15. januara 2020. godine oko 16 sati u mjestu Sovići, Podkrstina, u alkoholiziranom stanju sa 0,98 promila alkohola u krvi došao do porodične kuće policajca T. J., popeo se na sprat kuće gdje T. J. živi, gdje se u tom trenutku nalazila samo osmogodišnja kćerka te glasno dozivao T. J. što je dijete prestrašilo.

Dijete je kroz prozor plačući i vičući dozivala svog dedu V. J., što su sve čuli T. J. brat I. J. i roditelji V. J. i F. J. pa su odmah došli ispred kuće i vidjeli Draženka kako silazi niz stubište njihove kuće.

Nedim Sladić komentirao ljetnu prognozu AccuWeathera: 'Ono od čega sam strijepio...'

Nedim Sladić komentirao ljetnu prognozu AccuWeathera: 'Ono od čega sam strijepio...'

V. J. mu je rekao da ne plaši dijete i da više ne dolazi pred njihovu kuću kad nema nikoga na spratu osim djece, na što je Draženko rekao da će opet doći i u trenutku kad se udaljavao iz dvorišta licem okrenut prema I. J., V. J. i F. J. obratio im se riječima "naići ćeš ti doli kroz ulicu, dočekat ću te ja pa će biti ono…".

Pri tome je pokazivao kako desnom rukom drži nož i kako ubada, što je ponovio više puta, dok je lijevom rukom pridržavao svoju jaknu ispod koje je držao nož, te na taj način istima aludirao da ima nož za pojasom hlača.

Zatim je okrenut glavom prema V. J. kažiprstom desne ruke prešao preko grla, uputivši mu na taj način prijetnju da će mu prerezati vrat, te je otišao niz ulicu vičući "vidjet ćete vi kad prođete niz ulicu".

Prijetnje riječima i jasne geste nasilne osobe za koju je poznato da uvijek sa sobom nosi nož, kod članova porodice T. J. izazvale su ozbiljan strah za njihove živote.

Presuda je nepravomoćna i stranke imaju pravo izjaviti žalbu o kojoj će odlučivati Kantonalni sud u Širokom Brijegu, saopćeno je iz Kantonalng tužilaštva Zhk u Širokom Brijegu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije