Preminuo diler u čijoj kući je pronađeno 12 kilograma droge

Radiosarajevo.ba
Preminuo diler u čijoj kući je pronađeno 12 kilograma droge

 
Nijaz Rizvanović (37), u čijem je stanu sarajevska policija u petak pronašla 12 kilograma spida, umro je nakon što mu je pozlilo u pritvorskoj jedinici KPZ-a Sarajevo.

Kako piše Avaz, cijeli događaj je potvrdio njegov advokat Omar Mehmedbašić.
"Moj branjenik se jučer tokom ročišta za određivanje mjere pritvora kod sudije Općinskog suda žalio da ga boli želudac. Ročište je prekinuto i on je odveden u Hitnu pomoć gdje mu je ukazana ljekarska pomoć i vraćen je u zatvor. Jutros sam saznao da je umro", kazao je Mehmedbašić.

Kenan Kapo, direktor KPZ-a Sarajevo, kazao je da je obaviješten da je Rizvanoviću tokom noći pozlilo, prevezen je u bolnicu, gdje je podlegao. Prije toga, pritvoreniku je ukazivana pomoć i u Hitnoj pomoći.

Biljana Jandrić, portparol Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, za Radiosarajevo.ba kazala je da je pacijent dovezen jutros u 7:10 a da je smrt proglašena u 7:15. 

"Pacijent je dovezen u besvjesnom stanju. Ljekari su ga pokušali reanimirati, ali mu nisu mogli pomoći. Pet minuta kasnije je proglašena smrt", kazala je Jandrićeva. 

 Osim Rizvanovića, službenici policije Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga MUP-a KS-a u petak su uhapsili i Almira Grebu (26) i Nedima Kovača (30).

Prilikom pretresa stanova i automobila uhapšenih, i to na području općina Novi Grad i Ilidža, policija je pronašla 12 kilograma spida, određenu količinu takozvane miks mase, marihuane, preciznu vagu, oružje, municiju te novac koji potječe najvjerovatnije od preprodaje droge. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije