Preko Facebooka je namamio u stan, pa silovao i fotografirao golu

Radiosarajevo.ba
Preko Facebooka je namamio u stan, pa silovao i fotografirao golu
/ Radiosarajevo.ba
Policijski službenici Sektora kriminalističke policije CJB Doboj su jučer oko 4:00 sata lišili slobode S.Đ. iz Doboja, zbog osnova sumnje da je silovao punoljetnu žensku osobu.

Za prijavljenog S.Đ. postoji osnov sumnje da je u poslijepodnevnim satima 16. novembra 2016. godine, u svom stanu u Doboju oštećenu na ponižavajući način prinudio na obljubu i druge spolne radnje, nakon čega ju je golu fotografirao, upućujući joj prijetnje da ne smije nikome reći da ga poznaje.

Oštećena je upoznala S.Đ. putem društvene mreže Facebook i nakon što joj je S.Đ. saopćio da joj je pronašao zaposlenje, pozvao ju je u svoj stan gdje će se navodno sresti s budućim poslodavcem.

Kada su ušli u stan, S.Đ. je zaključao ulazna vrata i nakon kratkog neprimjerenog razgovora s oštećenom, uhvatio ju za kosu i odvukao u drugu prostoriju gdje je nad njom izvršio silovanje.

Policijskoj stanici Doboj 1, istog dana oko 22.00 sata prijavljeno je da je punoljetnu žensku osobu silovalo nepoznato lice čiji je nepotpuni identitet oštećena poznavala s društvene mreže.

Poduzimajući mjere i radnje na rasvjetljavanju prijavljenog krivičnog djela policijski službenici Sektora kriminalističke policije CJB Doboj ubrzo su identificirali, pronašli i lišili slobode izvršioca.

Na osnovu izdate naredbe Osnovnog suda Doboj izvršen je lični pretres S.Đ. i pretres stana koji koristi, prilikom čega su pronađeni i izuzeti materijalni dokazi koji mogu poslužiti u daljem toku krivičnog postupka, saopćeno je danas iz CJB Doboj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije