Predmet Lutka: Himzo Ćato i Davor Mandić nisu krivi

Radiosarajevo.ba
Predmet Lutka: Himzo Ćato i Davor Mandić nisu krivi

Na ročištu za izjašnjenje o krivnji pred Odjelom II za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Suda Bosne i Hercegovine, optuženi Davor Mandić i Himzo Ćato izjasnili su se da nisu krivi.

Sud Bosne i Hercegovine potvrdio je 4. septembra 2013. godine optužnicu u ovom predmetu kojom se - Darko Elez, Bojan Cvijan, Sead Robović, Benan Dorić, Marko Krajišnik, Ljubiša Lalović, Davor Elez, Edin Ahmetspahić, Branimir Minić, Vladimir Pandurević i Muhamed Ramić terete za krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom teško ubistvo, te krivičnim djelom dogovor za izvršenje krivičnog djela, odnosno u vezi krivičnim djelima - pranje novca u sticaju s krivičnim djelom zločinačka organizacija, razbojništvo i zločinačka organizacija u vezi s krivičnim djelom teško ubistvo.

U istom predmetu - Vaso Ljubibratić, Himzo Ćato, Dejan Vukosavljević, Elvis Zlatić, Elvira Kajević, Mehmed Kajević, Benjamin Halilović, Dragan Obućina, Anes Kurbegović, Milosav Vesković, Slaviša Bobar i Mladen Mićić terete se za krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom pranje novca u sticaju s krivičnim djelom zločinačka organizacija i u vezi s krivičnim djelom razbojništvo.

Davor Mandić se tereti za krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom pranje novca, dok se Dragan Jevtović i Slobodanka Tošić terete za organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom teško ubistvo, a Azim Kajević za organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom dogovor za izvršenje krivičnog djela u vezi s krivičnim djelom teško ubistvo.

Istovremeno, Nermin Tahirović, Admir Ahmetspahić, Vladan Parađina, Dragan Vujičić terete se za organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelima - teško ubistvo, pranje novca u sticaju s krivičnim djelom zločinačka organizacija i u vezi s krivičnim djelom razbojništvo. 

Suoptuženi Milan Mitić tereti se za organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelima - teško ubistvo, dogovor za izvršenje krivičnog djela u vezi s krivičnim djelom teško ubistvo, te pranjem novca u sticaju s krivičnim djelom zločinačka organizacija i u vezi s razbojništvom¸ saopćeno je iz Suda BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije