Predmet "AS": Tužilaštvo traži mjere zabrane za osumnjičene

0
Fena
Predmet "AS": Tužilaštvo traži mjere zabrane za osumnjičene
Foto: Arhiv / Tužilaštvo Kantona Sarajevo

Tužilaštvo Kantona Sarajevo (KS) je nakon ispitivanja osumnjičenih u sklopu istrage u predmetu “AS” predložilo određivanje mjera zabrane za direktora “Bosnalijeka” Nedima Uzunovića, profesora na Ekonomskom fakultetu UNSA Mehmeda Jahića i njegovu suprugu Elviru Jahić.

Za sve troje osumnjičenih zatražena je zabranu sastajanja s određenim osobama, a za Mehmeda Jahića i mjera zabrane obavljanja određenih poslovnih aktivnosti, potvrđeno je Feni u Tužilaštvu KS.

U skladu s utvrđenom procedurom, o predloženim mjerama zabrane u ovom slučaju odluku će, nakon razmatranja, donijeti Kantonalni sud Sarajevo.

Dodik prijetio Vukanoviću: "Kad ne budem predsjednik naći ću te da se obračunam s tobom"

Dodik prijetio Vukanoviću: "Kad ne budem predsjednik naći ću te da se obračunam s tobom"

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u četvrtak su u sklopu operativne akcije "AS", na području Sarajeva i Konjica izvršili pretrese poslovnih i stambenih objekata na više lokacija, te uhapsili spomenute tri osumnjičene osobe.

Pretresi su izvršeni po nalozima Kantonalnog i Općinskog suda u Sarajevu i pod nadzorom postupajućeg tužioca Tužilaštva KS, a u saradnji s Obavještajno-sigurnosnom agencijom BiH, Federalnom upravom policije, Ministarstvom unutrašnjih poslova KS i MUP-om HNK.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije