Predložen pritvor za Selmina Ibrahimovića iz Lukavca

0
Radiosarajevo.ba
Predložen pritvor za Selmina Ibrahimovića iz Lukavca
Foto: Tuzlanski.ba / Tužilaštvo TK/Ilustracija

Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona je predložilo sudiji za prethodni postupak Kantonalnog suda Tuzla mjere jednomjesečnog pritvora za Selmina Ibrahimovića (33) iz Lukavca.

Razlog za ovaj prijedlog leži u osnovanoj sumnji da je počinio krivično djelo ubistvo u sticaju sa krivičnim djelom neovlašteno nabavljanje, držanje i prodaja oružja ili bitnih dijelova za oružje iz člana 72. Zakona o oružju i municiji TK, izvijestilo je Tužilaštvo TK.

Prema navodima tužilaštva, Ibrahimović je osumnjičen da je 15. aprila u kasnim večernjim satima došao pred kuću u kojoj je stanovao Alen Muharemović (35) u lukavaćkom naselju Koksara.

Konaković o sjednici u New Yorku: 'Dodik i Cvijanović više brinu o ruskom, a manje o srpskom narodu'

Konaković o sjednici u New Yorku: 'Dodik i Cvijanović više brinu o ruskom, a manje o srpskom narodu'

Noseći sa sobom ranije ukradeni pištolj, prvo je navodno imao verbalni sukob sa Muharemovićem, a potom ga je fizički napao i više puta udario drškom pištolja u glavu. Uslijed ovog incidenta, Ibrahimović je navodno iz neposredne blizine ispalio jedan hitac u glavu Muharemovića, usmrćujući ga.

Osumnjičeni je brzo nakon ovog događaja lišen slobode. Sektor kriminalističke policije MUP-a TK je obavio kriminalističku obradu i osumnjičenog, te je prateći materijalni dokazi predati u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog, a istraga je trenutno u toku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije