Tužilaštvo BiH / Predložen pritvor za osumnjičene u akciji "Golub"

19. 03. 2022. u 17:30:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Postupajući tužilac Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju, nakon ispitivanja osumnjičenih, u zakonskom roku uputio je prijedlog za određivanje mjere pritvora za svu četvoricu osumnjičenih koji su uhapšeni u akciji policije MUP-a RS i MUP-a SBК, po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Predmet se odnosi na krivična djela organizovanog kriminala, povezanog sa neovlaštenim prometom opojnih droga i neovlaštenim prometom oružja, municije i proizvoda dvojne namjene.

Osumnjičeni su pod istragom i terete se za organizirano međunarodno krijumčarenje većih količina opojnih droga marihuana "skunk" i kokain, koje su krijumčarene sa područja Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu, radi daljeg krijumčarenja prema zemljama EU.

Mjera pritvora predložena je iz razloga opisanih u članu 132. stav 1. tačke a) b) i c), odnosno zbog opasnosti od bjekstva, kao i opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogli ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike, ili ponovo počiniti krivično djelo ili dovršiti započeto.

Istraga u predmetu intenzivno se nastavlja.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA