Predložen pritvor za osumnjičene u akciji "Golub"

0
Radiosarajevo.ba
Predložen pritvor za osumnjičene u akciji "Golub"
Arhiv / Ilustracija / Sipa

Postupajući tužilac Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju, nakon ispitivanja osumnjičenih, u zakonskom roku uputio je prijedlog za određivanje mjere pritvora za svu četvoricu osumnjičenih koji su uhapšeni u akciji policije MUP-a RS i MUP-a SBК, po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Predmet se odnosi na krivična djela organizovanog kriminala, povezanog sa neovlaštenim prometom opojnih droga i neovlaštenim prometom oružja, municije i proizvoda dvojne namjene.

Osumnjičeni su pod istragom i terete se za organizirano međunarodno krijumčarenje većih količina opojnih droga marihuana "skunk" i kokain, koje su krijumčarene sa područja Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu, radi daljeg krijumčarenja prema zemljama EU.

Oglasio se Elmedin Konaković: 'Upozoravao sam vlasti u RS'

Oglasio se Elmedin Konaković: 'Upozoravao sam vlasti u RS'

Mjera pritvora predložena je iz razloga opisanih u članu 132. stav 1. tačke a) b) i c), odnosno zbog opasnosti od bjekstva, kao i opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogli ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike, ili ponovo počiniti krivično djelo ili dovršiti započeto.

Istraga u predmetu intenzivno se nastavlja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije