Predložen pritvor osumnjičenim za ubistvo Ammara Kapidžića

Radiosarajevo.ba
Predložen pritvor osumnjičenim za ubistvo Ammara Kapidžića
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / U Tužilaštvo sprovedeni osumnjičeni za ubistvo Ammara Kapidžića

Tužilaštvo KS predložilo je Kantonalnom sudu u Sarajevu pritvor u trajanju od mjesec dana za osumnjičene A.I. (1996.) i A.Š. (2000.), zbog ubistva Ammara Kapidžića iz Sokolović Kolonije.

"Pritvor je predložen zbog opasnosti od bjekstva, zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli ponoviti krivično djelo i zbog opasnosti da bi njihovim boravkom na slobodi moglo doći do uznemirenja javnosti", izjavila je glasnogovornica Tužilaštva KS-a Azra Bavčić.

Kako saznajemo, riječ je o Arminu Iglici (23) i Alemu Šojku (19)

U toku noći, pripadnici OSA-e pomogli su MUP-u KS-a u lociranju osumnjičenih za ubistvo, pa su isti na osnovu telefonskog signala locirani na putnoj komunikaciji Sarajevo-Bjelašnica.

Pretragom ovog područja lišena su slobode dvojica na području Bjelašnice, a na makadamskom području kod sela Luke pronađeno je vozilo u kojem je bilo beživotno tijelo trećeg lica, saznaje portal Radiosarajevo.ba.

Podsjetimo, stanovnike ilidžanskog naselja Sokolović Kolonija sinoć u 19.20 sati uznemirila je vijest da je u pucnjavi ubijen jedan njihov komšija.

Novi detalji ubistva kod Sarajeva: Policija na nogama, traže ubicu koji je u bijegu

U blizini Sarajeva ubijen muškarac ispred porodične kuće

"Ubistvo se dogodilo u ulici Francuske revolucije 14. Tom prilikom jedna osoba je smrtno stradala", dodala je Kuldija, koja je potvrdila da je riječ o Ammaru Kapidžiću koji je bio bivši član Odbojkaškog kluba Ilidža.

Povodom tragedije iz OK Ilidža na svom Facebook profilu obavijestio sve članova i navijače da je stradao višegodišnji član kluba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije