Predat muškarac koji je sinoć pokušao ući u prostorije FACE televizije

0
Radiosarajevo.ba
Predat muškarac koji je sinoć pokušao ući u prostorije FACE televizije
Arhiv / Tužilaštvo KS / Ilustracija

Muškarac koji je sinoć probao ući u prostorije FACE TV-a u Sarajevu, koji je i prijetio novinarima ove redakcije, predat je Tužilaštvu Kantona Sarajevo na daljnje postupanje.

Kao što smo već pisali, pripadnici MUP-a KS jutros su uhapsili muškarca inicijala A. H. (1981.) iz Sarajeva, koji se sumnjiči da je noćas probao ući u prostorije FACE TV-a, a da je ranije slao prijetnje smrću zaposlenima na ovoj televiziji.

Portal Istraga je jutros objavio da je riječ o Abdulahu Dadi Hajdareviću, koji je uhapšen je zbog prijetnji osnivaču i uredniku FACE TV-a Senadu Hadžfejzoviću.

“Sada sam pokušao uletiti u zgradu Face TV”, napisao je Abdulah Hajdarević u porukama na osnovu kojih je identifikovan, piše Istraga.ba.

Za portal Radiosarajevo.ba je jutros potvrđeno da je osumnjičena osoba uhapšena te da je u toku kriminalistička obrada.

"Nad osumnjičenom osobom je izvršena kriminalistička obrada u MUP-u KS te je predat u nadležnost Tužilaštva KS koji će, nakon što ga u zakonskom roku od 24 sata ispita postupajuća tužiteljica, odlučiti o daljim mjerama prema osumnjičenom. Osoba je osumnjičena za ugrožavanje sigurnosti", kazala je glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić za portal Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije