Predao se Tomislav Spahović, osumnjičen za ubistvo Amila Geca

Radiosarajevo.ba
Predao se Tomislav Spahović, osumnjičen za ubistvo Amila Geca
/ FOTO: Avaz
Iako je bio u bijegu, Sud mu je odredio pritvor, baš kao i za 28-godišnjuMelisu Muhić, Tominu prijateljicu, koja je uhapšena u petak.

Nakon što je Kantonalni sud u Sarajevu izdao potjernicu za bosanskohercegovačkim MMA borcem Tomislavom Spahovićem, zbog sumnje da je u petak u Sarajevu, u naselju Buča Potok, ubio 32-godišnjeg Amila Geca, on se u prisustvu svog advokata predao sarajevskoj policiji.

Advokat Omar Mehmedbašić potvrdio je ovu informaciju za Radiosarajevo.ba, te dodao da se nalazi sa klijentom u prostorijama MUP-a KS.

Spahović će nakon kriminalističke obrade odmah biti upućen u KPZ.

Iako je bio u bijegu, Sud mu je odredio pritvor, baš kao i za 28-godišnju Melisu Muhić, Tominu prijateljicu, koja je uhapšena u petak.

Spahović je osumnjičen za ubistvo, a Muhić da mu je pomagala. Omar Mehmedbašić, njen advokat, tvrdi da Muhić negira djela za koja je osumnjičena te poručuje da ne zna ništa o ovom slučaju.

Podsjećamo, Gec je u petak, dok je sjedio u svom automobilu, ranjen u glavu, u ulici Nusreta Prohića do broja 20 (u blizini kuće u kojoj živi). Te noći je preminuo u koševskoj bolnici.

Gec je od ranije poznat policiji. Hapšen je zbog krađa automobila – optužen je kao dio organizirane grupe koja je krala skupocjena vozila, zatim zbog nanošenja teških tjelesnih povreda, a podsjećamo da je prošle godine pretučen.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije