Poznato vrijeme i mjesto dženaze dr. Amiru Omerbašiću

0
Radiosarajevo.ba
Poznato vrijeme i mjesto dženaze dr. Amiru Omerbašiću
Smrtovnica / Dr. Amir Omerbašić

U Sarajevu je u petak nakon duge i teške bolesti u 44. godini preminuo poznati sarajevski ljekar Amir Omerbašić. 

Dženaza i ukop obavit će se danas, 19. jula, u 13.30 sati na gradskom groblju Bare. 

"Dragi Amire, Ne opraštamo se od tebe danas. Danas te ispraćamo na put svjetlosti, istine i olakšanja… Teško nam je što te nećemo vidjeti ali osjećat ćemo zauvijek tvoje prisustvo, tvoj šarm, tvoj osmjeh zauvijek će obasjavati našu polikliniku.

Ovaj svijet ostavio si boljim i učinio si sve što si mogao za svakoga koga si sreo. Nas si učinio ponosnim što smo te imali kao kolegu, druga, brata. Amire, tvoj lik, tvoj osmijeh, tvoj ulazak u polikliniku,tvoje šale, tvoju želju za životom i poštenje, tvoju stručnost u poslu i blagost, nikada nećemo zaboraviti. Ti zauvijek ostaješ dio našeg tima. Naš dragi Amire, do sljedećeg susreta, odmori se u miru, u naljepšem mjestu u Džennetu.
Vole te tvoje kolege i prijatelji", napisale su njegove kolege iz poliklinike Atrijum.

"Čast je bila poznavati te doktore moj dobri a ja sam imao tu privilegiju da te imam za druga. Još ne mogu da vjerujem da te nema s nama ali takvi kao ti nikada ne umiru. Zauvijek ćeš biti s nama u legendo! Molim Allaha dž.š. da ti se smiluje i uvede te u Džennet jer si ti sigurno to zaslužio a porodici dadne sabura";

"...Beskrajno sam tužna, ljuta na sudbinu, ponosna i zahvalna što sam imala čast poznavati prijatelja, čovjeka, doktora kakav je bio Dr. Amir Omerbašić.

Prim.moj, hvala za sve, za svaki savjet, pomoć, podršku, kritiku...Srest ćemo se opet, u nekom boljem svijetu, na nekom boljem mjestu...", samo su neki od komentara na društvenim mrežama koji su se oprostili od dr. Omerbašića. 

Doktor Amir Omerbašić je bio internista-ultrasoničar, usko orjentiran u radu sa kardiološkim pacijentima. Bio je certificiran iz ehokardiografije i ostale ultrazvučne dijagnostike.

Kardiološki trening obavio je u Švedskoj i Turskoj, autor više radova i dijelova knjiga.

Bio je doktor kadetske nogometne reprezentacije BiH, član KECS ESC IAEA, te dobitnik prve nagrade za prikaz slučaja IMIC 2016 Vienna

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije