Poznati detalji zločina u Živinicama: Ubijena žena imala je 52 godine

Radiosarajevo.ba
Poznati detalji zločina u Živinicama: Ubijena žena imala je 52 godine
Foto: Prtscr / Avaz / Mjesto koje se dogodio zločin

U naselju Podgajevi kod Živinica sinoć, 21. augusta, je muškarac M.A. (1965.) likvidirao svoju partnericu Č. T. (1971.) pa izvršio suicid. Iz MUP-a TK su objavili detalje.

"Sinoć u 21:10 sati PU Živinice prijavljeno da se čuje pucnjava iz porodične kuće u naselju Podgajevi. Nakon te prijave upućena patrola PU Živinice, kao i ekipa službe Hitne medicinske pomoći. Na mjestu događaja zatečena su dva beživotna tijela muške i ženske osobe. Dežurni ljekar Hitne pomoći je na licu mjesta konstatovao smrt kod obje osobe.

O tom događaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva, koji je sa istražiteljima Sektora kriminalističke policije Uprave policije Tuzlanskog kantona izašao na mjesto događaja, gdje je izvršen uviđaj. U ovoj fazi istrage možemo reći da se najvjerovatnije radi o ubistvu i samoubistvu. Istaga po ovom predmetu i dalje se nastavlja po nalogu dežurnog tužioca", rekla je portparol MUP-a TK Adnana Sprečić.

Lagumdžija održao snažan govor: Vlasti RS koriste metode ratnih zločinaca za rušenje institucija BiH

Lagumdžija održao snažan govor: Vlasti RS koriste metode ratnih zločinaca za rušenje institucija BiH

Kako saznaje portal Crna-Hronika, poznat je identitet nastradalih osoba. Riječ je o Mevludinu A. i Tahiri Č. koji su bili u ljubavnoj vezi. Živjeli su u Tahirinoj kući, a Mevludin je počinio ovaj strašni čin na ulaznim vratima.

Isti izvor javlja da je Mevludin danima prijetio Tahiri, te da joj je uputio desetine uznemirujućih poziva. Tahira je bila na svadbi svoje kćerke u Njemačkoj, te se vratila u Živinice. Nakon povratka sa aerodroma, Tahira se navodno sa unukom (5) vratila kući?

Nakon što je Mevludin saznao za njen povratak, otišao je odmah do njene kuće gdje se dogodio zločin. 

[instagram]https://www.instagram.com/p/CwMucl9IUIn/[/instagram]

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije