Poznati detalji pucnjave na Breki: Teško ranjen otmičar Maka Varešanovića

Radiosarajevo.ba
Poznati detalji pucnjave na Breki: Teško ranjen otmičar Maka Varešanovića
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Ilustracija (na slici nije prikazan događaj opisan u tekstu)

Policija Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i dalje traga za osobom koja se sumnjiči da je sinoć u sarajevskom naselju Breka hicem iz vatrenog oružja ranila muškarca.

Pucnjava u sarajevskom naselju Breka: Jedna osoba prevezena na KUM

"Tom prilikom je povrijeđen je R.B., rođen 1970.godine, nastanjen u Sarajevu. Povrijeđenom je ljekarska pomoć ukazana od strane ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a potom u UKC u Sarajevu, gdje su od strane ljekara konstatovane teške tjelesne povrede i zadržan je na daljem liječenju. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva KS", saopćili su iz MUP-a KS.

Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo koji nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Prema nezvaničnim informacijama, ranjen je Ramiz Brajlović koji je 2006. godine pravosnažno osuđen na šest godina za otmicu tada šestogodišnjeg Maka Varešanovića, sina nekadašnjeg trenera FK Sarajevo Mirze Varešanovića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije