Jablanica / Poznat identitet poginulog kod mosta Begića i Begovića

20. 05. 2019. u 17:48:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 426

U ponedjeljak oko 12:45 sati, na magistralnoj cesti M-17, u mjestu Grabovica između Mostara i Jablanice dogodila se teža saobraćajna nesreća u kojoj je smrtno stradala jedna osoba.

Jedna osoba smrtno stradala u sudaru autobusa i automobila kod mosta Begića i Begovića

Dežurni županijski tužitelj je za Bljesak.info potvrdio da je smrtno stradao Milenko P. (1957.) iz Banja Luke koji je bio za upravljačem osobnog automobila Hyundai Coupe.

Nezvanično, portal Radiosarajevo.ba saznaje da je riječ o Milenku Pudaru.

On je iz, za sada, neutvrđenih razloga prešao na suprotnu stranu kolnika, te se direktno sudario s autobusom koji je prevozio turiste.

Vozač Hyundaija je smrtno stradao na mjestu nesreće.

Odmah po dojavi upućene su ekipe vatrogasaca, hitne pomoći i policije iz Mostara, a saobraćaj je do okončanja uviđaja i uklanjanja vozila s kolovoza na ovom dijelu magistralne ceste bio u potpunosti u prekidu, te su se stvorile kilometarke kolone u oba smjera.

Na društvenim mrežama, nedugo nakon nesreće pojavio se amaterski snimak vožnje osobnog automobila u kojem je bio Milenko P.

Kako se moglo vidjeti, on je neposredno prije sudara više puta krivudao cestom, te će obdukcijom biti utvrđeno što je dovelo do toga da vozač prijeđe u suprotnu traku i direktno se sudario s autobusom.

Kako saznajemo, u autobusu niko nije povrijeđen.  

KOMENTARI (1)