Poznat identitet osobe koja je izvršila samoubistvo skokom sa Opće bolnice

Radiosarajevo.ba
Poznat identitet osobe koja je izvršila samoubistvo skokom sa Opće bolnice
Foto: Opća bolnica / Opća bolnica „Prim. dr. Abdulah Nakaš“

Osoba inicijala B. M., rođen 1953. godine, izvšrila je samoubistvo skokom s 10. sprata Opće bolnice "Prim. Dr.  Abdulah Nakaš" u Sarajevu, potvrđeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.  

"Dana, 13. septembra oko 21 sat, obavještena je Druga Policijska uprava, da je u ulici Kranjčevićeva broj 12, zgrada Opće bolnice "Prim. Dr.  Abdulah Nakaš", općina Centar,  samoubistvo skokom s  desetog sprata ove zgrade, koji koristi Privatna specijalna klinika "Centar za srce Sarajevo",  izvršio  B. M. rođen 1953. godine. O navedenom obaviješten je dežurni Kantonalni tužitelj u Sarajevu, koji je izašao na lice mjesta i rukovodio uviđajnim radnjama, koje su obavili policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo, uz angažovanje sudskog vještaka medicinske struke. Po završetku uviđaja, beživotno tijelo B. M., prevezeno je u prosekturu Bare, gdje ie biti izvršen vanjski pregled tijela, a po potrebi i obdukcija. Policijski službenici nastavlja rad na dokumentovanju navedenog događaja"", naveli su iz MUP-a KS.

Podsjetimo, jedna osoba izvršila je samobistvo sinoć oko 21 sat skokom sa 10. sprata zgrade Opće bolnice "Prof. dr. Abdulah Nakaš" u Sarajevu.

Kako je za Radiosarajevo.ba izjavio glasnogovornik MUP-a KS Mirza Hadžiabdić, pripadnici policije zaprimili su dojavu da je jedna osoba smrtno stradala.

Sarajevo: Jedna osoba izvršila samoubistvo skokom sa 10. sprata Opće bolnice

"U toku su uviđajne radnje i više informacija bit će poznato po završetku uviđaja", dodao je Hadžiabdić.

"Uviđaj je sinoć obavljen. Tijelo je preveženo u prosekturu Bare", dodao je Hadžiabdić jutros za Radiosarajevo.ba.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije