Poznat identitet mladića koji je preminuo igrajući mali nogomet u FIS-u

Radiosarajevo.ba
Poznat identitet mladića koji je preminuo igrajući mali nogomet u FIS-u
Foto: Radiosarajevo.ba / Mladić preminuo igrajući mali nogomet u FIS-u

Građane Sarajeva i Bosne i Hercegovine jučer je potresla vijest da se na terenu sarajevskog FIS-a desio smrtni slučaj.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo oko 17.05 sati dobilo je dojavu o smrtnom slučaju mlađeg muškarca, a kako portal Radiosarajevo.ba saznaje riječ je o mladiću iz Maroka, koji je 1987. godište. 

Sarajevo: Mladić preminuo igrajući mali nogomet u FIS-u

Na terenu sarajevskog FIS-a danas se desio smrtni slučaj. "Oko 17.05 sati MUP KS je dobio dojavu o smrtnom slučaju mlađeg muškarca, nakon čega smo izašli na teren zajedno sa ljekarima Hitne medicinske pomoći Sarajevo", kazao je za portal Radiosarajevo.ba glasnogovornik MUP-a KS Mirza Hadžiabdić.

Informaciju nam je potvrdio i glasnogovornik MUP-a KS Mirza Hadžiabdić.

"Momak iz Maroka je preminuo uslijed zatajenja srca, a kao posljedica igranja malog nogometa", potvrdio je za naš portal Hadžiabdić. 

Oglasili se iz Hitne pomoći o smrti mladića u Sarajevu

O smrti mladića koji je u četvrtak, 6. februara, preminuo u Sarajevu oglasilo se i direktor Hitne pomoći Adem Zalihić. "Zbog pojedinih dezinformacija u medijima povodom nemilog događaja koji se desio danas (op. a. 6. februara) u Fiskulturnom centru, kada je preminuo mladić, moram istaći sljedeće: Nije istina da su članovi ekipe Hitne pomoći samo konstatovali smrt, kao što su naveli pojedini mediji.

Povodom ovog slučaja oglasio se i direktor Hitne pomoći Adem Zalihić, koji je kazao da je ekipa Hitne pomoći stigla na mjesto događaja za dvije minute.

"Odmah po dolasku počela kardiopulmonalnu reanimaciju koja je uključivala čak i sedam isporuka DC šokova. Trajala je oko 45 minuta. Nažalost bezuspješno", istakao je Zalihić.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije