Poziv na oprez građanima Sarajeva i turistima: Četiri džeparoške ponovo aktivne

9
A. S.
Poziv na oprez građanima Sarajeva i turistima: Četiri džeparoške ponovo aktivne
Facebook / Poziv na oprez svim građanima Sarajeva

Džeparoši na sarajevskim ulicama su svakodnevnica ovog grada.

Najčešće se radi o dobro kamufliranim osobama koje džepare u vozilima javnog gradskog saobraćaja, i nekada je zaista teško prepoznati od koga prijeti takva opasnost.

Na jednoj Facebook stranica građani su upozoreni na četiri žene, koje su od ranije poznate kao džeparoške, a sada su, sudeći prema fotografiji, ponovo aktivne u svom "poslu".

Radončić: 'Bakir Izetbegović brani Novalića zbog Sebije'

Radončić: 'Bakir Izetbegović brani Novalića zbog Sebije'

"Oprez raja, džeparoši", piše u objavi, a u komentarima da one priliku za krađu najčešće traže u tramvajima, autobusima i trolejbusima.

Portal Radiosarajevo.ba odmah nakon ove objave na Facebooku kontaktirao je Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) da bismo dobili informaciju više da li su tokom dana imali prijave džeparenja u Sarajevu.

"U posljednja 24 sata nije bilo prijava, ali građani trebaju biti oprezni. Ne samo danas, nego svakog dana. Njihova povećana aktivnost je posebna u vrijeme praznika, kada je protok građana i turista u gradu daleko veći nego inače", kazali su iz MUP-a KS za portal Radiosarajevo.ba.

Jedan od komenatara nakon objave fotografije je sljedeći:

"Danas su bile na tramvajskoj stanici kod glavne pošte. Treća je bila u tramvaju."

Podsjetimo, na ovu četvorku prošle godine je posebnu pažnju skrenuo načelnik Ureda za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH Nebojša Regoje, koji je potvrdio da su ove četiri ženske osobe aktivne na ulicama Sarajeva, rekavši da je i on sam imao neugodno iskustvo sa njima.

"Tri puta uhvaćene sa rukom u mojoj torbici! Ne figurativno, nego stvarno ruke u torbici uhvaćene!", naveo je tada Regoje na svom Facebook profilu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije