Povrijeđeno dijete helikopterom prevezeno iz trebinjske bolnice u UKC RS

1
Radiosarajevo.ba
Povrijeđeno dijete helikopterom prevezeno iz trebinjske bolnice u UKC RS
Foto: Srna / S mjesta teške nesreće

Helikopterski servis RS transportovao je danas iz trebinjske bolnice u Univerzitetski-klinički centar RS u Banjoj Luci sedmogodišnjeg dječaka koji je teško povrijeđen u saobraćajnoj nesreći u mjestu Orah, na magistralnom putu Trebinje - Bileća.

"Teško povrijeđeni dječak G. S. transportovan je u Kliniku za anesteziju i intenzivno liječenje UKC-a, nakon što je bio zbrinut u bolnici Trebinje", naveli su u Helikopterskom servisu.

Dodaju da su pripadnici službe vazdušno-medicinskog transporta odlučni da profesionalno obavljaju posao i u svakom trenutku budu na raspolaganju građanima.

ZA (I PROTIV) BiH U NATO-u | Edin Subašić: Dilema između prosperiteta i bijede separatizma!

ZA (I PROTIV) BiH U NATO-u | Edin Subašić: Dilema između prosperiteta i bijede separatizma!

Podsjetimo, dijete je zadobilo povrede glave u nesreći koja se dogodila jutros u 6.45 sati.

Osim djeteta teže su povrijeđene još tri osobe koje se nalaze na Odjeljenju intezivne njege trebinjske bolnice i njihovo zdravstveno stanje se prati.

Prema nezvaničnim informacijama, radi se o porodici iz Novog Sada.

U trebinjskoj Policijskoj upravi ranije je potvrđeno da je u sudaru dva vozila u mjestu Orah na magistralnom putu Bileća - Trebinje smrtno stradala jedna osoba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije