Povrijeđeni u eksploziji u Banjoj Luci pušteni na kućno liječenje

Anadolija
Povrijeđeni u eksploziji u Banjoj Luci pušteni na kućno liječenje
Dvije osobe koje su povrijeđene u prijepodnevnim časovima kada je postavljena eksplozivna naprava pod jedno vozilo u Bulevaru Petra Bojovića u Banjaluci, nakon ukazane ljekarske pomoći puštene su na kućno liječenje.

Prema saopštenju iz banjalučkog Univerzitetsko kliničkog centra Republike Srpske danas u 11 časova sanitetskim vozilom Doma zdravlja Banjaluka u hitnu prijemnu hiruršku ambulantnu dovezeni su pacijenti S.Š. (1958) i I.J. (1957).

"Prema riječima glavnog dežurnog ljekara na Hirurgiji doktora Ozrena Kordića danas je pacijent S.Š. primljen sa eksplozivnim ranama na desnoj potkoljenici. Pacijent je dijagnostički obrađen, hirurški zbrinut i upućen na kućno liječenje", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je "pacijent I.J. primljen sa eksplozivnom povredom zida grudnog koša", te da je dijagnostički obrađen, hirurški zbrinut i upućen na kućno liječenje uz dalje preporuke ljekara.

Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS rekao je danas na konferenciji za novinare da se radi o ciljanom napadu na određeno lice i da slučaj nema veze sa terorizmom. Prema njegovim riječima postavljena je "eksplozivna naprava u vidu ručne bombe na potez ispod jednog vozila", te je pri pokretanju vozila došlo do eksplozije, od čega su se zapalila još dva vozila parkirana pored.

Povrijeđen je vozač automobila koji je eksplodirao, kao i prolaznik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije