Povratnička kuća koja je zapaljena u februaru danas potpuno izgorjela

Srna
Povratnička kuća koja je zapaljena u februaru danas potpuno izgorjela
Foto: Bljesak.info / Kuća koja je zapaljena ranije u Salakovcu
U mostarskom naselju Salakovac jutros je u potpunosti izgorjela povratnička kuća, koja je već bila paljena u februaru, navodi Srna.

Vatrogasci su oko 10.00 časova dobili dojavu o požaru i intervencija je trajala do 12.00 časova. Policija je izašla na lice mjesta, ali o uzroku za sada nema informacija.

Riječ je o kući u vlasništvu Borislava Lojpura, koja je bila zapaljena 21. februara, a za podmetanje požara uhapšen je Dženan Ćosić iz obližnjeg sela Prigrađani, koji je predat Tužilaštvu Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Kuću su tada koristili podstanari koji se u trenutku požara nisu nalazili u objektu. Iz kantonalne policije tada su naveli krivično djelo nema nacionalnu pozadinu.

Nekoliko mjeseci prije toga u Salakovcu je izgorjela kuća porodice Mitrić, a u decembru 2016. godine porodice Pantić. Bile su obnovljene nakon rata. U ovom naselju nalazi se i migrantski kamp, navodi Srna.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije