Potvrđeno: Dženis Kadrić i Alem Hodović predati Tužilaštvu BiH

4
Radiosarajevo.ba
Potvrđeno: Dženis Kadrić i Alem Hodović predati Tužilaštvu BiH
Foto: Tužilaštvo KS / Ilustracija / Ilustracija (Na slici nije događaj iz teksta)

Osobe koje se sumnjiče za više krivičnih djela, Dženis Kadrić i Alem Hodović, jutros su predane nadležnim organima Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Njihovo hapšenje dogodilo se u okviru akcije "Consigliere" koja je izvedena u saradnji s Obavještajno-sigurnosnom agencijom BiH (OSA). Kriminalistička obrada obavljena je u prostorijama MUP-a Kantona Sarajevo.

U toku pretresa imovine koju koriste osumnjičeni, policija je pronašla i zaplijenila značajnu količinu novca, skupocjene automobile te oružje. Dvojicu osumnjičenih tereti se za krivično djelo "Organizovani kriminal" u vezi s "Pranjem novca".

Ramo Isak razgovarao s čelnikom MUP RS nakon napada na bošnjačke povratnike - evo šta su dogovorili

Ramo Isak razgovarao s čelnikom MUP RS nakon napada na bošnjačke povratnike - evo šta su dogovorili

Akcija "Consigliere" sprovedena je na osnovu dokaza prikupljenih putem Sky i Anom aplikacija, a istraga je usmjerena na organizirani kriminal povezan s neovlaštenim međunarodnim prometom opojnih droga, kao i pranjem novca.

Osumnjičeni se terete za unošenje velikih iznosa novca stečenog kaznenim djelima u redovan platni promet u Bosni i Hercegovini, uključujući kupovinu pokretne i nepokretne imovine.

U pretresima obavljenim na području općina Centar i Novi Grad u Sarajevu pronađeni su gotov novac u eurima i konvertibilnim markama, komandno-komunikacijski uređaji, oružje (četiri puške i četiri pištolja), kao i dva luksuzna vozila (Toyota Land Cruiser i Land Rover Defender). Također, zaplijenjena je poslovna dokumentacija i drugi predmeti od interesa za istragu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije