Potvrđeno: Alemu Kahroviću određen jednomjesečni pritvor

0
A. S.
Potvrđeno: Alemu Kahroviću određen jednomjesečni pritvor
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Evakuacija u Sarajevu nakon dojave o bombi

Općinski sud u Sarajevu je odlučujući po prijedlogu Kantonalnog tužilaštva odredio je jednomjesečni pritvor osumnjičenom Alemu Kahroviću zbog lažnog prijavljivanja da je u Općinski sud i Sud BiH postavljena bomba, potvrđeno je za portal Radiosaajevo.ba iz Tužilaštva KS.

"Pritvor je određen zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ponoviti krivično djelo ili djelo kojim prijeti i obzirom da naročite okolnosti ukazuju na postojanje opasnosti da će osumnjičeni boravkom na slobodi ometati krivični postupak", dodali su iz Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

Osumnjičenom se stavlja na teret da je 16. juna, oko 9,27 sati, u Sarajevu, lažno prijavio krivično djelo za koje je znao da nije učinjeno i to da je postavljena eksplozivna naprava u Općinskom sudu u Sarajevu i Sudu Bosne i Hercegovine, tako što se dežurnom policijskom službeniku obratio riječima: ,,Općinski sud-Državni sud postavljena bomba''.

Plenković proglasio pobjedu HDZ-a na izborima u Hrvatskoj: "Večeras slavimo, sutra formiramo vladu"

Plenković proglasio pobjedu HDZ-a na izborima u Hrvatskoj: "Večeras slavimo, sutra formiramo vladu"

Kahrović je lažno prijavio krivično djelo, iako je znao da nije učinjeno, te ugrozio sigurnost više osoba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije