Potvrđena prvostepena presuda: Granični policajac primao darove, osuđen je

0
Fena
Potvrđena prvostepena presuda: Granični policajac primao darove, osuđen je
Foto: Arhiv / Granična policija BiH / Ilustracija

Vijeće Apelacionog odjeljenja Suda Bosne i Hercegovine je donijelo drugostepenu presudu kojom je odbijena kao neosnovana žalba branioca optuženog Petra Mitrovića i potvrđena prvostepena presuda Suda BiH od 30. januara 2023. godine.

Prvostepenom presudom Suda BiH optuženi Petar Mitrović proglašen je krivim da je radnjama opisanim u izreci presude počinio krivično djelo primanje dara i drugih oblika koristi te mu je izrečena kazna zatvora u trajanju od pet mjeseci.

Na osnovu odredbe člana 217. stav 4. KZBiH, od optuženog je oduzeta imovinska korist pribavljena izvršenjem počinjenog krivičnog djela.

Hit na TikToku: Pjevao od Sarajeva do Beča, suputnici u autobusu ga slušati 14 sati

Hit na TikToku: Pjevao od Sarajeva do Beča, suputnici u autobusu ga slušati 14 sati

Optuženi Petar Mitrović oglašen je krivim što je, obavljajući poslove i zadatke ovlaštene službene osobe, policajca Granične policije BiH na poslovima granične kontrole lica i vozila, na Međunarodnom graničnom prelazu Bosanska Gradiška između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatska, primio korist za sebe da u okviru svoje funkcije ne izvrši službenu radnju koju je bio dužan izvršiti.

Protiv ove presude žalba nije dozvoljena, saopćeno je iz Suda BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije