Potvrđena optužnica za pljačke u Sarajevu: “Otvaraj kasu, ubit ću te”

0
Radiosarajevo.ba
Potvrđena optužnica za pljačke u Sarajevu: “Otvaraj kasu, ubit ću te”
Foto: Radiosarajevo.ba / Tužilaštvo KS / Ilustracija

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Kerima Ajkunića zbog krivičnog djela razbojništvo.

Optuženi se tereti da 21. januara prošle godine godine, oko 22.20 sati ušao u prodavnicu "Mercator" u sarajevskoj Općini Novi Grad.

Potom je prišao radniku koji se nalazio pored pulta za registar kasom i držeći nož u ruci obratio mu se prijetećim tonom “otvaraj kasu, ubit ću te”. Nakon što je oštećeni otvorio kasu, optuženi je uzeo 2.484,00 KM i potom pobjegao.

Novi femicid u BiH: Muškarac ubio suprugu, a potom počinio suicid

Novi femicid u BiH: Muškarac ubio suprugu, a potom počinio suicid

"Pet dana poslije, tačnije, 26. januara oko 19.25 sati, optuženi je ušao u istu prodavnicu, zaprijetio pištoljem radnici i rekao “Vadi te pare, upucat ću te ranit ću te”. Nakon toga je ušao u prostoriju sa sefom iz kojeg je uzeo novac u iznosu 4.689,55 KM. Postupajuća tužiteljica je u optužnici predložila produženje pritvora optuženom", saopćeno je na zvaničnoj web-stranici Tužilaštva KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije