Potvrđena optužnica za prodaju droge u devastiranom Domu penzionera u Nedžarićima

Radiosarajevo.ba
Potvrđena optužnica za prodaju droge u devastiranom Domu penzionera u Nedžarićima
Radiosarajevo.ba / Dom penzionera u Nedžarićima

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Aldina Zornića, Edina Džinića, Safeta Kurtovića, Envera Džanke, Armina Mirvića i Edine Džanko zbog krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Optuženi su da su od početka 2019. godine nabavljali veće količine droge heroin, cannabis i amfetamin. Drogu su preprodavali između sebe te telefonskim komunikacijama i šifrovanim porukama dogovarali i prodavali je konzumentima na području Kantona Sarajevo. Jedna od lokacija na kojoj su prodavali drogu je i, kako su je zvali 'ruševina', odnosno, devastirana zgrada Doma penzionera u Nedžarićima“, navodi se na internet stranici Tužilaštva KS.

Pojašnjeno je da na prijedlog Tužilaštva Kantona Sarajevo, a nakon potvrđivanja optužnice Općinski sud u Sarajevu produžio je pritvor za još dva mjeseca optuženima Aldinu Zorniću, Edinu Džiniću, Safetu Kurtoviću, Enveru Džanki i Arminu Mirviću.

Pritvor može trajati do 14. decembra 2019. godine ili do druge odluke suda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije