Potvrđena optužnica protiv kriminalne grupe koja je trgovala narkoticima

Radiosarajevo.ba
Potvrđena optužnica protiv kriminalne grupe koja je trgovala narkoticima
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva KS protiv Edisa Bunara, Nerme Bunar, Belke Bunar, Eldara Spahića, Sabahudina Žigovića, Esmere Sinanović, Almedina Taćija, Adisa Palduma, Emira Curića, Jasmina Rustemovića, Edina Žigovića, Adija Mekića, Dženana Šačića, Enesa Gilića i Minje Bajagića
 
Optuženi se terete da su djelovali kao kriminalna grupa koju je organizirao Edis Bunar te su od početka 2018. godine do marta 2019. godine neovlašteno kupovali i prodavali drogu heroin, kokain, speed i cannabis na području Kantona Sarajevo, naveli su iz Tužilaštva.

Inače, prilikom trgovine narkoticima koristili su posebne šifrirane poruke, nakon čega su je prepakivali u manje paketiće za uličnu prodaju.  

Optuženi su da su kao pripadnici organizirane grupe počinili krivična djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga te nedozvoljeno držanje oružja i municije.  

Postupajuća tužiteljica Tužilaštva Kantona Sarajevo uz optužnicu je predložila sudu produženja pritvora za osam optuženih, za njih 6 produženje mjera zabrane dok se jedna osoba brani sa slobode.

Istovremeno, sudu je predloženo trajno oduzimanje automobila marke Audi Q7 od optuženog Edisa Bunara, oko 8.000 maraka od optužene Nerme Bunar i oko 400 maraka od optuženog Eldara Spahića kao i trajno oduzimanje oružja i municije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije