Potvrđena optužnica protiv Edisa Mešića, pokušao podmititi policajce

0
Radiosarajevo.ba
Potvrđena optužnica protiv Edisa Mešića, pokušao podmititi policajce
Foto: SIPA / Ilustracija / (Na slici nije prikazan događaj iz teksta)

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je otpužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Edisa Mešića zbog krivičnog djela davanje dara i drugih oblika koristi.

Nakon što je 20. marta 2021. godine počinio saobrćajni prekršaj, tačnije, oduzeo pravo prvenstva, optuženi se tereti da je pokušao podmititi policijske službenike MUP-a KS koji su prilikom kontrole i pregledom službenog automobila firme koji je optuženi vozio, utvrdili da nije posjedovao ni kompletnu prateću opremu odnosno kutiju prve pomoći.

"Optuženom je potom izdat prekrašajni nalog i nakon što je upozoren da poštuje naredbu Kriznog štaba KS za nošenje zaštitne maske preko lica jer se nalazio na javnom mjestu, obratio im se riječima „Meni korona ne može ništa“ i potom u potvrdu o registraciji stavio novčanicu od 20,00 KM i rekao „Eto cvaja, nemojte pisati firmu i masku“.

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Policijski službenici su ga nakon toga i lišili slobode", navodi se u saopćenju Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije